Blog

Bosna - Skijanje u Oblacima

Starijim generacijama naših građana su još uvek u sećanju Olimpijske igre u Sarajevu 1984g, i čuveni Vučko maskota. Od starog sjaja infrastrukture koja je izgrađena za potrebe te Olimpijade, nije puno sačuvano. Ipak, poslednjih godina BiH se polako pozicionira na skijaškoj mapi regiona. Prirodno lepi predeli bogati snegom, uz domaćinsko ponašanje ljudi koji sada rukovode skijalištima, doveli su do toga da svaki posetilac poželi da se vrati i naredne sezone.

Olimpijske lepotice, Jahorina, Bjelašnica i Igman opremljene su svim neophodnim rekvizitima za dobar provod na snegu. Raste i ponuda vanpansionskog smeštaja (privatni pansioni, vikednice) i sadržaji koji su neophodan pratilac skijanja i druženja, restorani, kafići, klubovi.

Osim skijaških centara koje su već poznati u regionu, Bosna ima i dosta manjih centara koji su poznati samo na lokalnom nivou. Planina Konjuh, ski centari na Kupresu, i Igrište u Vlasenici. Sasvim ugodno se može provesti i na skijalištima Vran kamen u Fojnici, Plješevica kod Bihaća, Balkana kod Mrkonjić grada.

Posebno je pogodno što su sva ova skijališta na par sati vožnje od Srbije, za ulaz u BiH je dovoljna lična karta, nije potreban PCR test. Takođe, po povratku u Srbiju, nije potrebno biti u karantinu zbog situacije sa Kovid.

Jedini savet je da uradite putno osiguranje za skijanje, koje pokriva sve zdravstvene nevolje koje vas mogu zadesiti na skijaškoj stazi. Pored pokrića na stazi, putničko osiguranje vas pokriva i na putu od skijališta i u povratku sa puta, sve do ulaska u Srbiju.

Za polisu putnog zdravstvenog osiguranja baš po vašoj meri, slobodno nas kontaktirajte putem vibera, mejla, whatsapp-a ili chat-a na našem sajtu www.putnosrbija.rs. Online skijaško osiguranje po vašoj meri.

O našoj efikasnosti možete saznati i na google recenzijama https://g.page/putno-osiguranje-beograd?share