Blog

Hoćemo li u Grčku na More?

Prema poslednjim inforamacijama koje su objavljene, postignut je međudržavni dogovor između Srbije i Grčke, koji se tiče putovanja naših građana u Grčku.

Prema tom dogovoru, državljanima Srbije će biti dozvoljeno da od 01.05.2021., uđu na teritoriju Grčke sa sertifiktom o izvršenoj vakcinaciji protiv Covid-19.

U opciji za ulazak u Grčku nisu test na antitela, PCR test, kako ni brzi antigenski test na granici, kako je ranije najavljivano, kako mogućnost.

Iako su grčki mediji ranije navodili da još uvek nema nikakvih datuma kada je reč o otvaranju granica, grčki ministar turizma Haris Teoharis je na sastanku ministara EU istakao značaj sertifikata o vakcinaciji kao "ključne tačke" za što brže pokretanje turizma.

Da podsetimo, ulaz u Grčku je za naše državljane definitivno zabranjen u julu 2020g., i ovo je prva pozitivna informacija u vezi ulaza naših državljana u tu zemlju.

Kao i za većinu zemalja EU putno zdravstveno osiguranje za lečenje u inostranstvu je obavezno u minimalnom pokriću od 30.000 evra po osobi. Ostaje nepoznato, hoće li kao obaveza biti i putno osiguranje sa kovid pokrićem, kao što je uslov za ulazak u neke države.

Za vašu polisu putničkog zdravstvenog osiguranja, možete se raspitati putem mejla, vibera, whatsappa, ili chata na našem sajtu www.putnosrbija.rs