Blog

Nezaboravan Miris Borova na Modro-plavom Jadranu

Većina srednjovečnih stanovnika naše države, sa setom se priseća letovanja na Jadranskoj rivijeri. Svima se u pamćenje urezao miris borovine, zvuk cvrčaka i neviđeno modro plavo more. Sa više od 1.000 ostrva netaknute prirode, ukusnom hranom, sjajnim plažama, Hrvatska je jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija u Evropi.

 

Ovom prilikom predstavljamo neka od najpoznatijih ostrva.

 

Ostrvo Hvar – je svoje ime dobilo od grčkog naziva Pharos, a ono po čemu je danas prepoznatljivo su polja lavande, koja predstavljaju zaštitni znak ostrva. Takođe, tu je veliki broj spomenika iz venecijanskog perioda i divna renesansna luka sa brodovima. Na ostrvu se nalazi i najstarije pozorište u Evropi osnovano 1620.g. Blage zime i topla leta, začinjeni zdravom mediteranskom hranom i opušteni način života, čine Hvar savršenom destinacijom za odmor preko cele godine. Posebna zanimljivost je pravilo da turisti u hotelima plaćaju pola cene, ukoliko pada kiša celi dan, a ne plaćaju ništa ako padne sneg.

 

Ostrvo Brač - sjajno mesto za porodični odmor, nudi veliki broj različitih aktivnosti, a posebno je zanimljivo deci, jer im je na raspolaganju niz vodenih sportova. Većina turista najčešće dolazi na dva mesta na ostvu Braču, to su Supetar i Bol, gde se nalazi čuvena plaža, duga oko 500 metara, jedna od najpoznatijih plaža na Jadranu, a njen prekrasni beli pesak i tirkizno čisto plavo more, podsećaju na neke egzotične plaže kapirskih ostrva.

 

Koručula - može se pohvaliti svojom bogatom istorijom, ali i velikim brojem neobičnih i zanimljivih stvari. Kao jedna od tih neobičnosti, svakako je Moreška, mačevalačka igra koja potiče još iz XVII veka, a koja priča priču o arapskom kralju Moro-u, koji otima lepoticu, što je povod borbe dve vojske, belog i crnog kralja. Borba završava povratkom lepotice turskom kralju Osmanu. Korčula je prepoznatljiva i po svom vinu, a stanovnici generacijama ljubomorno prenose svoju tradiciju i tajne pravljenja pića bogova, isključivo na svoje naslednike. Bez obzira, da li se odlučimo za Rukvac ili Plavac mali, greške nema, uz ribu u nekom restoranu uveče.

 

Rab - bogat kulturnom baštinom i pun mediteranskog duha, znamenitosti starog grada Raba, ostavljaju bez daha. Fascinantna priroda, peščane plaže, šuma hrastovine, divlje uvale i mnoge druge prirodne lepote. Rab je sjajna destinacija, ne samo na leto, već i tokom ostalih godišnjih doba, kada su gužve znatno manje i gde se može u miru uživati u svoj lepoti koju nudi.

 

Zdravstveno putno osiguranje osiguranje za Hrvatsku je potpuno funkcionalno, naše osiguravajuće kuće imaju dobru mrežu ustanova na teritoriji cele Hrvatske. Međunarodno osiguranje za letovanje sa kovid 19, možete poručiti putem mejla, vibera ili chata.