Blog

Najjeftinije Putno Osiguranje Online

U moru ponuda polisa međunarodnih putnih osiguranja, kako odabrati najbolju? Većina naših državljana svoju potragu za putnim osiguranjem počinje ukucavanjem na Google termina najeftinije putno osiguranje. Zašto uvek krećemo od najjeftinije putno osiguranje, ili najpovoljnije putno zdravstveno osiguranje? Zašto našu potragu nekada ne krenemo sa najkvalitetnije medjunarodno zdravstveno putno osiguranje ili najbolje putno zdravstveno osiguranje?

Pretraga se zaista završi tako što nađemo najjeftinije putno zdravstveno osiguranje, a onda očekujemo da za najmanju moguću količinu novca dobijemo najbolje moguće uslove osiguranja. Često, posle korišćenja najjeftinije polise putnog osiguranja budemo kivni na osiguravajuće kuće, zbog neke usluge koja nam nije pokrivena osiguranjem, pa nam najpovoljnije putno osiguranje ustvari bude najskuplje, a zaboravljamo da smo kriterijume pretrage sami postavili.

Šta može da podrazumeva najjeftinija polisa putnog osiguranja? Standardno pokriće za zemlje EU je 30.000 evra. Dosta naših državljana veruje da će polisu platiti duplo manje ukoliko kupi pokriće od npr. 15.000 evra. Nažalost, ta ušteda uglavnom ne bude veća od 15%, a rizikujemo da nas na granici ne puste u EU, pošto je bilo slučajeva da na carini traže na uvid polisu putnog osiguranja (naša informacije su sa granice sa Grčkom, Mađarskom i Hrvatskom). Ukoliko polisu putnog osiguranja nemate, ili nemate zadovoljavajuće pokriće, morate dokupiti na granici, a tamo je višestruko skuplje. Vaše učešće u šteti na polisi, takođe može da Vas dovede do najjeftinije polise putnog osiguranja. To znači da ste zbog uštete od par stotina rsd, izabrali mogućnost da, ukoliko Vam se nešto dogodi, što zahteva medicinsku negu, Vi učestvujete u delu troška, a ostatak plaća osiguravajuća kuća. Ako eventualna medicinska intervencija bude blažeg oblika, može se reći da ste profitirali, međutim, ukoliko bude nešto ozbiljnije, što više košta, niste dobro prošli. Pošto se polise putnog osiguranja uglavnom i uzimaju zbog tih ozbiljnijih situacija, nije neka posebna logika kupovati polise sa učešćem.

U slučaju da za sebe želite optimalnu polisu medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja, što znači najbolji odnos cene I pokrića za novac koji plaćam, možete nas kontaktirati putem brojeva telefona na našem sajtu, upita ili chat-a. Online kupovina putnog osiguranja vam je na raspolaganju.