Blog

Skijanje u Bugarskoj

Standardno se na skijanje uglavnom ide na Kopaonik i Staru planinu, veći avanturisti se upute u Austriju, Francusku ili Italiju, međutim u vreme korone, i zabrane putovanja, Bugarska se javlja kao najpoželjnija destinacija za naše skijaše, jer je to trenutno jedina destinacija od nabrojanih, za koju nam ne treba PCR test. Dovoljno je kupiti polisu za putno osiguranje sa kovid pokrićem, i akcija na snegu može da počne.

 

Bansko -  grad u Bugarskoj, na oko 150 km od glavnog grada Sofije, nalazi se u podnožju planine Pirin. Splet je novih, luksuznih hotela, i tradicionalnih kuća, tipičnih za Balkan. Jedinstvena tradicionana arhitektura starog centra se nalazi na World Heritage Site listi. Ski centar Bansko ima oko 70km staza, 14 ski liftova i žičara. Skoro sve staze su opremljene tipovima za veštački sneg, tako da je sneg obezbeđen čitave skijaške sezone.

Pamporovo - skijalište na jugu Bugarske u sklopu Rodopskih planina, udaljeno oko 250km od Sofije, glavnog grada, poznato je i kao vazdušna banja, u gustoj četinarskoj šumi. Poseduje veliki broj hotela i privatnih smeštajnih kapaciteta, više je okrenutno porodičnom odmoru, pa je i težina staza prilagođena posetiocima, tj skijašima početnicima. Na raspolaganju je oko 50km staza sa 18 ski-liftova. Zime su ovde uglavnom blage, sa oko 150 snežnih dana u toku godine, što omogućuje dugu skijališnu sezonu. Ovo mesto je savršen spoj snega i sunca.

Borovec -   kao što samo ime kaže, borova šuma. Jedno od najpopularnijih odmarališta u Bugarskoj, a istovremeno i najstarije planinsko odmaralište, sa odličnom mrežom staza, ski liftova, hotela i brojnim restoranima i barovima. Nalazi se sa na severnoj padini planine Rila, na oko 130km od Sofije. Skijalište raspolaže sa oko 60km obeleženih staza. Najviša tačka je na oko 2550m.

 

Za sva pitanja u vezi polise putnog osiguanja za Bugarsku, sa pokrićem za kovid, ili bez, slobodno kontaktirajte našu službu putem vibera, mejla, whatsapp-a ili chata na sajtu www.putnosrbija.rs