Blog

Zašto ne Letujemo u Bugarskoj?

Poslednjih dana se prava drama odvija na granici sa Grčkom, dok su na društvenim mrežama prolivene reke suza, kako nam ne dozvoljavaju da letujemo u Grčkoj. Svi zaboravljamo državu koja je omogućila da nesmetano putujemo do te iste Grčke, obećane zemlje u letnjim mesecima, a niko da se seti da i ta Bugarska ima more.

Glavni razlog koji naši turisti navode za neodlazak na Crno more je što voda nije dovoljno slana. Podsećamo naše svetske putnike da morska voda nije za piće, takođe i Vašoj deci od 5 i 8g je potpuno svejedno dal se igraju u pesku i brčkaju  u Paraliji, Vrnjačkoj banji ili Nesebaru.

Kada rešimo ovaj, ne toliko bitan argument, sledeće je što smeta istančanom ukusu naših avanturista je životni standard Bugarske, koja je iako u EU, kaska za ostalim članicama, pa i Grčkom. Za 10ak dana, koliko prosečno provedemo na letovanju u Nesebaru, Zlatnim Pjascima, Sunčevom bregu ili Sozopolu, ne možemo da da steknemo utisak da nam nešto posebno nedostaje od luksuza na koji smo navikli kada idemo u Grčku. Sladoled je sladak, pivo je hladno, hrana je ukusna, domaćini ništa manje ljubazni nego u Grčkoj.

Samo putovanje je takođe jednostavno, od Sofije pa do najvećeg grada na crnomorskom delu Bugarske, Burgasa, je auto-put. Putarina ne postoji, kupujete vinjetu na ulasku u Bugarsku, zeleni karton nije potreban.

Putno zdravstveno osiguranje za Bugarsku, takođe najnormalnije funkcioniše, isto kao i putno osiguranje za Grčku.

 

Predlažemo da ove godine sebe poštedite stresa, hoće li granica sa Grčkom biti zatvorena kada pred nju dođemo, ili ne, već se uputite na Crno more i užvajte u odmoru sa svojom porodicom.  

Brige oko vašeg zdravlja poverite nama, da kroz polisu međunarodnog putničkog zdravstvenog osiguranja, sa uključenim pokrićem za Kovid-19, ili bez njega, napravimo za vas najbolje moguće pokriće. Turisticko zdravstveno osiguranje predstavlja kulturu putovanja.

Vašu polisu putnog osiguranja online možete poručiti viberom, mejlom ili chatom preko našeg sajta.